Ellen Nijssen.

Fractievoorzitter

 

Hallo, mijn naam is Ellen Nijssen (1969). Trotse moeder van Eva en partner van Kees. Geboren en getogen op Goeree-Overflakkee en woonachtig in Middelharnis. In het dagelijks leven ben ik zelfstandig ondernemer, actief in de arbeidsbemiddeling.

Na 7 jaar lid te zijn geweest van de Ladies’ Circle Goeree-Overflakkee noodzaakte mijn leeftijd (bereiken leeftijdslimiet) mij deze club als actief lid te verlaten. Omdat ik het belangrijk vind om een bijdrage te leveren aan de samenleving ben ik op zoek gegaan naar een andere mogelijkheid om hier een invulling aan te geven. 

Tezamen met mijn politieke interesse heeft zich dit eind 2014 vertaald in het lidmaatschap van de VVD. Al vrij snel werd ik gevraagd om zitting te nemen in het bestuur en vanaf juni 2015 vervulde ik de rol van secretaris. Hoewel mijn ambities meer op het politieke vlak lagen, was deze rol een goede leerschool; ik heb de korte lijnen binnen de VVD leren kennen en door mijn deelname vanuit het bestuur aan de steunfractie kwam ik in aanraking met de politiek. Dit bevestigde mijn ambities. Ik gaf me vervolgens op als Gast van de Raad en woonde een raadsvergadering bij, daarnaast volgde ik de cursus Politiek Actief en wist het zeker: ‘Dit is wat ik wil.’

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 stelde ik me kandidaat. Dit resulteerde in een mooie tweede plaats op de kieslijst. Inmiddels een gemeenteraadsverkiezing verder, mag ik vanaf 2022 de rol van fractievoorzitter vervullen.

Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt van mijn weloverwegen besluit om politiek actief te worden. Eerlijk, het kost tijd, energie en soms een lange adem maar wat is het mooi om volksvertegenwoordiger te mogen zijn!

Wilt u ook politiek actief worden, sparren over een bepaald onderwerp, iets op de politieke agenda krijgen? Ik ga graag met u in gesprek!