Addy Rijkerkerk.

Fractievoorzitter

 

Mijn naam is Addy Rijerkerk- Andriesen, echtgenote van Theo en moeder van drie kinderen en drie leuke schoonkinderen die tezamen al voor drie kleinkinderen hebben gezorgd. Alle gezinnen wonen verspreid over het land. Mijn hobby’s zijn lezen, bridgen en wandelen langs het strand.

Vroeger in de wijkzorg gewerkt, opgeleid als praktijkopleider. Jaren in het buitenland gewoond voor het werk van echtgenoot Theo. Theo kwam al in Ouddorp op vakantie met zijn moeder vanaf 1960, ik voegde mij daar in 1973 bij. In 1998 kochten wij camping de Vrijheid in Ouddorp  en wisselden wij onze woonplaats Den Haag voor Ouddorp.

Nooit spijt gehad. Het jachtige leven vaarwel gezegd. Banen opzeggen en ondernemer worden is geen kleinigheidje. Hard werken was het motto. Dat was ik wel gewend. Opgegroeid in een gezin met zes kinderen waar de handen uit de mouwen gestoken moesten worden. Op Goeree-Overflakkee nog vijf jaar gewerkt als coördinator van het vrijwilligerswerk in de Samaritaan en De Goede Ree.

Inmiddels is de camping verkocht en hebben wij een comfortabele Bed&Breakfast aan huis, we passen op een jongeman met syndroom van Down en ik ben voorzitter van de cliëntenraad van de Vliedberg en lid van de eilandelijke centrale cliëntenraad .

In 2002 in de politiek verzeild geraakt. Vanaf 2006 in de gemeenteraad. Ik vind het boeiend en belangrijk. Je leert er veel van. De VVD is mijn partij vooral omdat eigen verantwoordelijkheid daar centraal staat. Je bent zelf verantwoordelijk voor je leven. Als het echt niet gaat moet er uiteraard een vangnet zijn. De portefeuilles maatschappelijke zaken maar ook economie en windenergie hebben mijn volle belangstelling.

Ik zie de toekomst van Goeree-Overflakkee positief tegemoet. Verder ontwikkelen waar het  kan en zuinig zijn op de plaatsen waar het niet kan.