Caroline Melissant-Makkus.

Kandidaat #3

 

Wie is Caroline Melissant-Makkus?

Geboortedatum: 28 augustus 1985
Woonplaats: Goedereede
Sociale media: LinkedIn
Expertises:

✅ Visserij en visketen
✅ Streekproducten en voedselonderwijs
✅ Cultuur & Erfgoed
✅ Communicatie

Zet de unieke identiteit van het eiland in voor een sterke watergebonden economie.

‘Caroline, help!’ De hulpkreet van Mark Rutte. Een hulpkreet die ‘onze’ Caroline dagelijks hoort. Van ondernemers, organisaties en vrienden op het eiland. Met haar duidelijke mening, nieuwsgierige instelling en positiviteit heeft ze overal een oplossing voor. Op strategisch of praktisch niveau en altijd verbindend.

Ik voel me verantwoordelijk. Van begin tot eind. Ook voor het ondernemersklimaat en de leefbaarheid op ons eiland. Ik denk en doe mee en als het moet bevind ik me graag op de voorgrond om problemen voor te zijn of op te lossen.

Dit doe ik vanuit mijn project- en communicatieachtergrond. Met kennis van voedselketens in de visserij en landbouw, dankzij opgedane werkervaring en als vrouw van een visserijondernemer. 

Ik vind het belangrijk dat producenten in de voedselketen op Goeree-Overflakkee, van visser tot agrariër, een geluid krijgen. Zij verdienen duidelijkheid en een toekomst op zee en op ons mooie eiland. Het zijn sectoren die Goeree-Overflakkee groot hebben gemaakt en onderdeel zijn van onze identiteit. Een identiteit die we meer moeten leren zien, behouden en vooral benutten. 

We moeten uitgaan van onze eigen kracht en inzetten op een sterkere watergebonden economie. Hier liggen kansen voor de maritieme sector, toerisme en recreatie, watersport, cultuur en onderwijs. 

Het eiland heeft mij veel gebracht. Ik gun iedereen een fijne en veilige plek om te wonen, kinderen te laten opgroeien en te genieten van natuur, cultuur en een schitterende omgeving aan zee. Wil je in gesprek met mij? Je vindt me vast en zeker met mijn gezin wandelend op het strand of wroetend in de moestuin. Maar een berichtje sturen mag natuurlijk ook!